היום התכנסו 12 חברי ועדת השמות בראשותו של חבר מועצת העיר אלי פרץ, בינהם מ”מ וסגרה”ע משה שטרית, חבר מועצת העיר הרב יוסי גולדהירש (דגל התורה) חבה”מ הרב מלאכי כי טוב (עץ).
הועדה מתכנסת כארבעה פעמים בשנה, והיום היא התכנסה לשם קביעת שמות רחובות ברמת בית שמש ה’1 (נוה שמיר) וברמת בית שמש ד’4 וד’5, ובנוסף שמות לשכונות בתוך רמה ד’.
לכאורה מדובר כאן בעניין שולי, אך לא כך פני הדברים, מדובר כאן בעניין סימלי אך לפעמים סמלים יכולים להיות חשובים עם השלכות מרחיקות לכת.
זה לא סוד שישנה מלחמה – גם אם היא מתחת לפני השטח – על צביון העיר בית שמש, וכל מעוז בעיר הוא בעל חשיבות גבוהה, שיכול להכריע את הכף האם העיר תהיה חרדית או לא. ומאחר ושכונת נוה שמיר היא השכונה היחידה שבונים עבור הציבור הכללי, (שהרי שכונות רמה ד’ ורמת אברהם מיועדות לציבור החרדי), אז חשוב לראש העיר, ולתנועות הליכוד והבית היהודי לשמר את צביון השכונה כשייכת למגזר הכללי. אך ישנם המנסים בכל כוחם להילחם על המעוז ברמה ה’ כדי שהשכונה תהיה חרדית, מדובר בחברי מועצה חרדים עם גב חזק בדמותם של רבני השכונות מהשורה הראשונה, וגם קבוצת עסקנים.
לא פלא שראש העיר וחלק מחברי המועצה היו נתונים ללחצים מגורמים מסויימים שקראו להם להתנגד לשינוי שמות הרחובות ברמה ה’. אדם שהציג את עצמו כחסיד תולדות אהרן בשם מרדכי בלום שלח הודעה ובה נאמר שאם החלפת שמות הרחובות יעבור היום, או אם יופצו תמונות שחץ בעיר בית שמש, אנו נפגין ונערוך סיור מתוקשר של משפחות הזוכים מקהילת תולדות אהרן, דבר שעלול מבחינתו להזיק תדמיתית לשיווק השכונה לציבור הכללי.
אז היום המלחמה על השכונה החדשה החלה, והמלחמה היא מה יהיו שמות הרחובות בשכונת נוה שמיר המוקפת בשכונות חרדיות? היו נציגים חרדים שאמרו שהם לא רואים בכך שום בעיה, משום שברור לכולם שבבא היום השכונה תיהפך לחרדית כפי שהיה ברמה א’, והיו ששמעו לדעת הרבנים שלהם ואני מתכוון לנציגי דגל התורה שהצביעו נגד סעיף 1, גולדהירש וכהנא.
בהמשך הדיון בועדת השמות היתה דרמה קלה. נציג הציבור מטעם דגל התורה יוסי כהנא התנגד לאחד משמות האמוראים ברמה ד’. כהנא לא הכיר את האמורא אילפא (חברו של ר’ יוחנן) ורצה שיקיימו דיון המשך ואולי להעלות שמות של אמוראים אחרים, אך לבסוף הצביע בעד (אולי בזכות הרב ויקיפדיה). אך בסעיף 3 הוא נמנע.
לבסוף חבורתו של שטרית זכתה בהצבעה על נוה שמיר ובמלחמה הראשונה ידם היתה על העליונה, ושמות הרחובות יהיו ציוניים. בין שמות הרחובות ניתן לראות שמות על שם האחים פרץ ורועי קליין. משום מה משמות הרחובות נפקד שמו של גיבור ישראל סא”ל עמנואל מורנו, אולי שם של רחוב קטן עליו ויקראו על שמו פארק כדוגמת פארק ירמות? ימים יגידו.

More Stories
שינויים בצמרת רשת המתנ”סים בבית שמש, מימון בן חמו עוזב, יהודית לוברבום נכנסת לתפקיד
מעמד הדפסת ספר התניא בבית שמש לעילוי נשמת הלוחם שניאור יצחק ז”ל
אליעד אברמצ’יק נבחר לכהן כמנכ”ל עיריית בית שמש