5-3-2026 | 06:01

נמנעה הצבת מבנה לא חוקי בבית שמש

בית שמש: אכיפה כושלת והנהגה משותקת מול עברייני הבנייה | אחת מתוך 1,000 עבירות בנייה נאכפות בבית שמש, בכיר בעירייה מדווח למערכת החדשות מיטב כי גורם מסויים מתוך העירייה מונע הבאת מפקחי בנייה נוספים לבית שמש  – התושבים זועקים: הבו לכאן בדחיפות את לה”ב 433

השבוע הגיע שוב קרוואן לא חוקי לבית שמש, הפעם לשכונת רמת אברהם, ומחלקת הפיקוח על הבנייה הצליחה למנוע את הנחתו.
למרבה הצער בית שמש הפכה לכר פורה לעברייני בנייה, עם מספר עצום של עבירות המאיימות על אופייה של העיר. התקרית שקרתה השבוע בשכונת רמת אברהם, היא רק קצה הקרחון של מציאות מדאיגה של בנייה בלתי חוקית, הרחבות לא מורשות ופלישה של קרוואנים. מציאות זו מערערת את האמון במערכת אכיפת החוק ומחייבת טיפול שורש דחוף.
מחלקת הפיקוח על הבנייה בבית שמש, למרות מאמציה, נראית חסרת אונים מול קצב ועוצמת עבירות הבנייה. היעדר אדריכל בעיר, מחסור חמור בכוח אדם ובתקציבים, משתקים את יכולתה לבצע אכיפה אפקטיבית.
עברייני הבנייה, מודעים לכך שסיכויי האכיפה נגדם נמוכים, ולכן הם ממשיכים בפעילותם ללא חשש, והעיר נותרת חשופה לפגיעה מתמשכת.
הטענה הקשה ביותר היא נגד חלק מהקואליציה (להלן: הנהגת העיר), שנראית מודעת למצב אך משותקת מפעולה. יש הטוענים כי ההנהגה חוששת מ”בריון” שמעוניין לשמר את הכאוס התכנוני כדי למשוך אוכלוסיות מסוימות, משתק את קבלת ההחלטות ומונע טיפול שורש בתופעה. מצב זה ללא ספק פוגע בתדמיתה של העיר. ניסינו לגשש מי הוא אותו בריון שפוגע בעיר, אך ללא הצלחה.
הפתרון מצריך שינוי דרסטי: הפיכת מחלקת הפיקוח על הבנייה לאגף, עם סמכויות ותקציבים נרחבים, מינוי אדריכל מקצועי קבוע שיפקח על כל תהליכי הבנייה בעיר, וחיזוק משמעותי של מפקחים במערך התכנון והאכיפה.
יתרה מכך, לנוכח חומרת המצב, הגעה של יחידת להב 433 לבית שמש לחקירה מעמיקה היא הכרחית, אולי היא תחשוף את הנסיבות בהם ההנהגה חוששת מאכיפת עבירות בנייה, לא ממנה במשך שנה אדריכל ולא מביאה מפקחים נוספים למחלקת הפיקוח על הבנייה למרות שיצא מכרז.
חקירה כזו תוכל לחשוף את המחדלים, להרתיע את עברייני הבנייה והגורמים המעורבים, ולהבטיח שבית שמש תצעד לעבר עתיד שבו החוק והסדר שולטים.

About Post Author

לגלות עוד מהאתר

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא