לאחר פטירת אביו, מילא מקומו בקהילת סווד ונתגלה כבעל חסד ומיטיב עם העניים והנזקקים הן בממון והן במזון. בד בבד עסק בתורת הנסתר והתעלה בה, אישיותו התגבהה, ופעל כמורם מעם.
עם עלייתו ארצה, התיישב במעברת עג’ור סמוך לבית-שמש, שראשוני תושביה היו עולים מתימן. הצדיק עמד ודאג לשלום הצאן ברוחניות ובגשמיות, ופעל לבסס את הקהילה על אדני התורה וההלכה. למרבה הכאב, לא ארכו ימי שבתו בארה”ק, וטרם נכבה נרו ד’ בכ”א תמוז בשנת תש”י, בהוראה פלאית, הורה לבני ביתו לטומנו בחצר ביתו בעגור, פקודתו נשמרה על אף הקושי שבדבר, וקברו נכרה בחצר ביתו ושם מנוחתו כבוד.
עם השנים הוקם אוהל גדול על קברו, והציון הקדוש הפך לאבן שואבת ליהודים, במיוחד מקרב עדת עולי תימן אשר ידעו את סגולת המקום, והגיעו למקום לשפוך שיח על הציון הק’. במצבה שהוקמה לאחר מכן באוהלו של הצדיק, נחקק הכיתוב המרטיט ‘נודע כפועל ישועות בחייו ואף לאחר מכן’, דבר המלמד על הסגולות המיוחדות שנקשרו בקברו של הצדיק.
בשנים האחרונות, התפרסם ביותר דבר סגולתו של הציון, ובכל ימות השנה ולאו דווקא ביום ההילולא מגיעים לצקת שם תפילה ליד קברו של הצדיק, ורבות הישועות שהתפרסמו על מקום מיוחד וקדוש זה, ואף חוברו ספרים עם ישועות פלאיות שאירעו לבאי המקום.
ביום חמישי הקרוב כ”א בתמוז יחול יום ההילולא של הצדיק, ולכך בארגון ‘ישועות בעגור’ שהוקם ע”ש של הצדיק מתוך מטרה להפיץ את תורתו ולהעמיד היכל מפואר בסמוך לקברו, פועלים בימים אלו בכוחות מתוגברים בכדי להיערך לקראת ההילולא, והשנה לראשונה יערוך במקום יום תפילה עולמי בהשתתפות רבנים וראשי ישיבות, בכדי להביא לכך שגם יהודים רבים מחו”ל שמגיעים מדי שנה להילולא, והשנה בשל ההגבלות לא יוכלו לעשות זאת, יוכלו אף הם להשתתף ביום התפילה המסוגל לישועות.