רוחות עזות בעוצמה חריגה זרעו הרס במהלך השבת בשכונות נווה שמיר ורמה ד'. פרגולות עפו ממרפסות, אוהלים קרסו, ולוחות איסכורית מאתרי בנייה הפכו למלכודות מוות ברחובות.
שבת סוערת ומסוכנת עברה על תושבי השכונות החדשות בבית שמש. רוחות חזקות בצורה חריגה, שנשבו לאורך כל יום השבת, גרמו לנזקים כבדים לרכוש והציבו את התושבים בסכנת חיים ממשית, כאשר מוקד האירועים התרכז בשכונות נווה שמיר ורמה ד'.
בשכונת נווה שמיר דיווחו תושבים על מראות חריגים. פרגולות גג וסככות שהותקנו באופן פיראטי או על ידי גורמים שאינם מקצועיים, פשוט נתלשו ממקומן ועפו מהמרפסות הגבוהות אל הרחוב. יוטות הצללה נעקרו מהיסוד ואוהלים משפחתיים נשברו תחת עוצמת הרוח.
אולם, הסכנה הגדולה ביותר נרשמה מכיוון אתרי הבנייה הרבים הפזורים בשכונה. לוחות איסכורית כבדים, המשמשים לגידור אתרי העבודה, קרסו והחלו להתעופף ברחובות. "זה היה פחד מוות," סיפר אחד התושבים, "לוחות מתכת ענקיים עפו באוויר כמו ניירות. בנס זה נגמר ללא נפגעים בנפש."
גם בשכונת רמה ד' נרשמו אירועים דומים. כפי שניתן לראות בתמונה הראשית, לוחות האיסכורית המקיפים את מתחם הבנייה של הקניון החדש לא עמדו בלחץ הרוח העז ונפלו ארצה, תוך שהם חוסמים חלקים מהמדרכות ומהווים מפגע בטיחותי חמור לעוברים ושבים.
גורמי המקצוע שבים ומזהירים את הציבור, במיוחד בשכונות הנמצאות עדיין בתהליכי בינוי, להקפיד על עיגון מקצועי של פרגולות וסככות. המקרה האחרון מוכיח כי התקנה חובבנית עלולה להסתיים באסון כבד בעת מזג אוויר חריג. כעת, עם צאת השבת, צפויים צוותי התחזוקה והקבלנים לפעול לפינוי המפגעים ולהחזרת הבטיחות לרחובות העיר.


