חה”כ הרב משה אבוטבול: די למעצרים בשבת
-
מיטב - החדשות של בית שמש
- 28-10-20
- 21:27
בעקבות מעצרה בשבת של אשה דתית בחשד שאמרה משפט ליועץ המשפטי לממשלה, חה”כ הרב משה אבוטבול דורש לקיים הצעה לסדר שלפיה על המשטרה להפעיל רגישות ולא לקיים מעצרים שסובלים דיחוי בשבת.
סגן השר לביטחון פנים גדי יברקן: “זה עניין של שיקול דעת של מפקד בשטח, טעות שהייתה, נבדוק אותה”.
חה”כ הרב משה אבוטבול יו”ר השדולה למען השבת בהצעה לסדר שהעלה היום במליאת הכנסת אמר: שמענו על מעצרה ביום השבת של אותה אזרחית שדיברה כלפי היועץ המשפטי, אני לא אדבר על היועץ המשפטי משום שהוא הוציא הודעה שאין לו קשר לנושא, אלא אדבר לגבי על המשטרה, מדוע בשבת?
“פעילות המשטרה נעשתה בצורה כזאת שגררו אותה לתוך ניידת, והשאלה המתבקשת למה דווקא בשבת? בין תפקידי אני משמש כיושב-ראש השדולה למען השבת, כך שאני מרגיש צורך חיוני ודחוף מהמעלה הראשונה לייצג את כל מי שנותן בי אמון. לא ייתכן שעצרו אותה והכניסו אותה בשבת, במה מדובר פה? במחבלת? במישהי שהיא ממש חמושה? אז היא אמרה כמה מילים כאלה ואחרות. נו, כמה פעמים אנחנו אומרים מילים כאלה ואחרות ולא עוצרים אותנו?”.
