חה"כ משה אבוטבול (ש"ס) תקף השבוע בחריפות את התנהלות היועצת המשפטית לממשלה סביב חוק הגיוס: "היא פועלת במסירות נפש כדי לחבל בחוק במטרה להפיל את נתניהו" | על ליברמן ובנט: "פוליטיקאים זולים, מעדיף את ה'לא' של לפיד על ה'כן' שלהם".
מתקפה חריפה של חה"כ משה אבוטבול נגד המערכת המשפטית וראשי האופוזיציה: בראיון שהעניק השבוע ליקי אדמקר וישראל כהן בתוכנית הבוקר של 'קול ברמה', התייחס אבוטבול למאמצים להסדרת מעמד בני הישיבות וסימן את המכשולים המרכזיים בדרך.
בפתח דבריו קרא אבוטבול לזהירות בשיח הציבורי כדי לא לספק תחמושת למתנגדים. "בתקופה שברירית שכזו, עלינו להיזהר לא לתת דלק לשונאי הציבור החרדי", אמר. לדבריו, תנועת ש"ס בראשות היו"ר ח"כ אריה דרעי פועלת "יום ולילה" לקידום החוק, אך המשימה דורשת אחריות: "נחוץ להיזהר שבעתיים לא להלהיט את הרוחות ולפעול בשום שכל בכדי שהחוק יעבור ברוב משמעותי. חבל לתת לשיח מתלהם לחבל במטרה".
עיקר הביקורת הופנתה כלפי היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה. אבוטבול תהה על "פעלתנות היתר" שהיא מגלה בנושא הגיוס לעומת תחומים אחרים: "כאן אין לה יום ולילה, היא ממוקדת מטרה לחבל בחוק למען בני הישיבות. היא היריב מספר אחת של הציבור החרדי". אבוטבול הוסיף כי המניע אינו רק דתי: "זה לא רק בגלל שנאה לציבור החרדי, אלא בכדי להפיל את ראש הממשלה נתניהו".
בסיום הראיון תקף אבוטבול את בנט וליברמן, אותם כינה "פוליטיקאים זולים ללא ערכים". הוא ציין כי חוסר האמון בהם עמוק במיוחד: "אני מעדיף את ה'לא' של יאיר לפיד מאשר את ה'כן' של בנט. מי שאין לו מחויבות למילה שלו – זו רק צביעות".


