פינוי בינוי ברחוב הסביון בבית שמש

רחוב הסביון בבית שמש עומד לשנות את פניו, בעוד כשנה יצא לדרך פרויקט פינוי בינוי ברחוב, את הבניינים הנמוכים והישנים יחליפו מגדלים מודרנים חדשים. היום ישבו נציגי עיריית בית שמש עם נציגי תושבי רחוב הסביון בבית שמש, היזמים והאדריכל, ושם הוצגה לראשונה התוכנית המלאה של פינוי בינוי.

האם רחוב הסביון בבית שמש יהפך לשכונת הסביון? ימים יגידו, לבינתיים לפי התוכניות, החברה תבנה 3 מגדלים בני 24 קומות ועוד 4 בניינים בני 10 קומות. בנוסף ייבנו באזור מבני ציבור, פארק, מרכז מסחרי ומשרדים.

כמו כן החברה תשפץ ואף תרחיב את הכבישים באזור, תבנה כיכר, ותחליף את כל תשתיות המים הישנות.

תוכנית זו תשנה את פניה של שכונת גבעת שרת בכלל – ורחוב הסביון בפרט, המתאפיין בבניינים ישנים ונמוכים. ראש העיר ד”ר בלוך שואפת שפרויקט זה יביא לעיר בית שמש אוכלוסיה צעירה וחילונית/דתית לאומית. עם הוודע התוכנית החדשה, יצאנו לשטח ותיעדנו את הבניינים הישנים שברחוב הסביון ואף את השכונה.

תגובות:

ראש עיריית בית שמש, ד”ר עליזה בלוך: “אני שמחה ונרגשת לבשר לכם כי השכונה הראשונה של התחדשות עירונית יוצאת לדרך בשכונת סביון. מדובר בשכונה שתהווה מקום ובית לצעירים שבאים לגור בבית שמש, להרחיב את אפשרויות הדיור שלהם בעיר.

אנו נחליף את תשתיות הביוב והמים ואף נבנה שם מרכז מסחרי. שכונת סביון היא הילד הבכור בהתחדשות העירונית בעיר ואנחנו מחויבים אליה ולהצלחתה בשביל ולמען תושבי העיר”.

חבר מועצת העיר וממונה על העיר הוותיקה, שלום אדרי: “מדובר בפרויקט חשוב לעיר בית שמש בכלל ולתושבי העיר הוותיקה בפרט. אנו נמשיך ונקדם את נושא ההתחדשות העירונית לטובתם של התושבים”.

חבר מועצת העיר ויו”ר וועדת תכנון ובניה שמעון גולדברג: “אני רואה חשיבות רבה בהצלחת הפרויקט בשכונת סביון. זהו הפרויקט הראשון שיוצא לדרך. ומה שיהווה דוגמא לכלל ההתחדשות העירונית ברחבי העיר”.

כתבות אחרונות

צביון העיר בית שמש

כיצד תקרא ותשווק השכונה החדשה הסמוכה לרמת אברהם? רמתיים, או רמת אברהם? | גדולי רבני