מדוע אתר העירייה לא מעודכן

מיהם בעלי התפקידים בעירייה? מיהו יו”ר ועדת השמות? חופש המידע, עיון בפרוטוקולים של ועדות העירייה, כל זה לא תמצאו באתר העירייה, מה שכן תמצאו הם לינקים שבורים ותשלום ארנונה, האם זוהי מטרתו של אתר העירייה?

אתר העירייה אמור לאפשר נגישות למידע עבור תושבי בית שמש, על פי חוק חופש המידע קיימת זכות לכל אזרח לקבל מידע מרשות ציבורית, אך כשניגשים לאתר עיריית בית שמש, נתקלים במבוי סתום.

עלעול קל באתר מראה שראש עיריית בית שמש ויו”ר ועדת השמות הוא הרב משה אבוטבול, רב שכונת גבעת שרת הוא הרב אברהם ספקטור זצ”ל שנפטר לפני 7 שנים, ויו”ר מנהל תפעול הוא יוסי נגולה. תחליטו אתם אם זה משעשע או מצחיק, אך זהו חלק מהמידע שתוכלו לשאוב מאתר העירייה.

למרות שקיווינו שהאתר יעודכן בשלטון הנוכחי התבדנו, כבר עבר חלפו להם שנתיים, נשיאים ורוח וגשם אין, הכניסה לאתר העירייה נוסכת בך הרגשה כאילו אתה חי בעידן אחר, עידן שהוא לפני שנות אלף בקיבוץ. בזמן שכל זב חוטם יכול לבנות אתר אינטרנט לעילא ולעילא בעיריית בית שמש לא מצאו פקיד זוטר או עצל שיעדכן את האתר? כיצד יתכן שדבר פשוט שלא נדרש לו כל ידע מוקדם כמו לעדכן תכנים באתר לא מבוצע?

באתר העירייה תוכלו לראות כפתור דביק אשר מפנה למוקד הרואה הלא זהו מוקד 106. יש שם לינק להשארת הודעה בווצאפ, אך לא הייתי ממליץ במקרים דחופים להשאיר שם הודעות, “נראה לאחרונה אתמול בשעה 10:49″….

מוקד 106 נראה לאחרונה אתמול
מוקד 106 נראה לאחרונה אתמול

גם לינקים שבורים לא חסרים באתר, בדף הבית למשל ישנו קישור לשנתון החינוך 2017, הקישור מוביל לדף הבית עצמו.

באתר העירייה לא תמצאו הקלטות של ישיבות המליאה, וגם לא פרוטוקולים של ועדות מסויימות כמו ועדת השמות. דבר אחד כן מעודכן באתר ותוכלו “להנות” ממנו והוא תשלום הארנונה. שם תוכלו לראות בדיוק כמה הנכם נדרשים לשלם, ובלחיצת כפתור תוכלו לשלם את חובכם לעירייה. אבל מה עם הזכויות?

השאר תגובה

כתבות אחרונות