חיים ביטון הכריע על חלוקת התפקידים בש”ס בית שמש

חיים ביטון מנכ”ל תנועת ש”ס החליט באיחור על חלוקת התפקידים בתנועת ש”ס בבית שמש. את התפקיד הבכיר קיבל חמה”ע הרב יגאל חדד – “מחזיק תיק מבני דת”.

לפני כשנה ב-9 בדצמבר 2019 הגיע לבית שמש מנכ”ל ש”ס חיים ביטון וחתם על הסכם קואליציוני עם רמ”ט ראש העיר יוחנן מאלי. בהסכם נאמר שש”ס תקבל מספר תפקידים אך עד היום התפקידים לא הועברו לידי חברי סיעת ש”ס משום שמנכ”ל ש”ס חיים ביטון טרם החליט מי יקבל את התפקידים, שזה דבר מאד תמוה לכשלעצמו.

אחת הדרכים להבין את המהלך של חיים ביטון שנעשה לפני שבועיים ובאיחור של שנה היא העובדה שלפני מספר חודשים הודיע היועץ המשפטי של הממשלה לענייני ניהול ותפקידים מיוחדים וציבורי-חוקתי רז נזרי כי חיים ביטון לא יוכל עוד לשאת בשני תפקידים במקביל, גם מנכ”ל תנועת ש”ס וגם מנכ”ל מעיין החינוך התורני בני יוסף, עליו להחליט (יותר נכון על הבוס אריה דרעי להחליט) באלו משני התפקידים הוא ישא.

בתחילת נובמבר 2020 הודיע חיים ביטון כי הוא מקבל על עצמו את חוות דעתו של נזרי ובתוך מספר שבועות הוא יפנה את מקומו מאחד התפקידים, לכן הוא החליט ב-4 בנובמבר לפנות את השולחן ולסיים עם הדברים שהיה עליו להשלים, ובינהם חלוקת התפקידים לחברי מועצת העיר של תנועת ש”ס בבית שמש.

לפני שבועיים שיגר חיים ביטון מכתב לראש העיר ד”ר עליזה בלוך ושם נאמר שהמפלגה הכריעה על חלוקת התפקידים כדלהלן:

ישראל רמתי יקבל את התפקידים: יו”ר ועדת המכרזים ואחראי על הרכש. כאן נאמר שאין תקן של ממונה על הרכש כמו שיש למשל ממונה על תיק שפ”ע, לכן החליטו על מילה מכובסת “אחראי”.

יגאל חדד יקבל את התפקיד מחזיק תיק מבנה דת – זהו תפקיד עם תקציב עשיר שזורם הישר מהמועצה הדתית ואחראי על שיפוץ מבני דת, ואנו יודעים שכמעט ואין מבנה דת שלא צריך שיפוץ.

איציק אלמליח יקבל את התואר המשנה לראש העיר, ומחזיק תיק מורשת המזרח. בניגוד לדגל התורה שנתנו את התואר למס’ 1 הרב סילברסטין, בש”ס נתנו את התואר למס’ 3.

אז רגע לפני שהקואליציה מתנדנדת מצד מפלגת הבית היהודי, היא מתחזקת מכיוונה של תנועת ש”ס. בעוד שבוע וחצי יובא הדבר לאישור המליאה, ואנו נאחל הצלחה לחברים בתפקידם החדש.

השאר תגובה

כתבות אחרונות

צביון העיר בית שמש

כיצד תקרא ותשווק השכונה החדשה הסמוכה לרמת אברהם? רמתיים, או רמת אברהם? | גדולי רבני