חג הסיגד 2020 בבית שמש

מהו חג הסיגד? כיצד נהגו לחגוג אותו אז, והיום? בנוסף נראה לכם תמונות מחגיגות הסיגד בבית שמש שאירגנו רשת המתנ”סים והממונה על המתנסים מ”מ וסגן ראה”ע מר משה שטרית וחבר מועצת העיר אסצ’לאו מולה.

חג הסִיגְד הוא יום משמעותי ביותר בקרב יהודי אתיופיה ומתקיים מידי שנה ב-כ”ט בחשוון – 50 יום אחרי יום הכיפורים.

הוא נקרא חג הסיגד מלשון סגידה וזהו שמו העממי לחג המֶהֶללַה – חג התחינה. מלבד שהוא חג של סגידה ותחינה לאל – בין אדם לבוראו, הוא גם חג פיוס בן אדם לחברו המגבש את בני הקהילה האתיופית כולה.

החג הזה גם מבטא את הגעגועים לירושלים, מספרים שבאתיופיה זו היתה עונת נדידות החסידות, והם האמינו שהחסידות שעוברות מעליהם הם יעברו גם מעל ירושלים והיו אומרים להם: חסידה חסידה ארצנו ירושלים מה שלומה?

היהודים באתיופיה צמו במהלך היום וערכו עלייה המונית אל ההרים ושם היו מתפללים וסוגדים לאל, וכיום הם עולים לטיילת בארמון הנציב המשקיף על הר הבית, ושם עורכים תפילה וצמים עד 14:00 בצהריים ואז עורכים סעודה גדולה.

ב-2008 התקבל בכנסת חוק הקובע את הסיגד כיום חג רשמי של מדינת ישראל.

בימים כתיקונם פוקדים מידי שנה את ארמון הנציב כ-15,000 איש אך השנה בצל מגבלות הקורונה הטקס יערך בנוכחות הקסים בלבד (אלו כהני הדת של בני העדה האתיופית – לא להתבלבל עם כהנים מזרע אהרן)

את הטקס המרכזי ערכו ביום שני ה-16 בנובמבר בכותל המערבי ובטיילת ארמון הנציב בירושלים.

ובבית שמש חגגו את חג הסיגד במשך כמה ימים. במהלך השבוע האחרון צוותים של עובדי עירייה ורשת המרכזים הקהילתיים יצאו אל התושבים וחילקו לעוברים ושבים ורדים לכבוד החג. את גני הילדים ביקרו רקדנים מקצועיים, תוך שמירה על המגבלות הבריאותיות הקבועות החוק, הדגימו להם ריקודים אותנטיים תוך כדי לבישת הבגדים המסורתיים. כמו כן, חולקו הגדות חג הסיגד לגננות על מנת שיוכלו לספר את סיפור העדה לילדים ולילדים עצמם חולקו ערכות לכבוד החג.

במקביל, שודרה תכנית בטלוויזיה הקהילתית בקהיlive במטרה לחשוף את סיפור העדה וסיפור החג לקהל התושבים.

ואמש חתמו בבית שמש את חגיגות חג הסיגד בצורה מיוחדת, סגן ראש העיר מר משה שטרית שהוא גם ממונה על המתנ”סים אירגן שיירת טנדרים מקושטים בבלונים עם תקליטנים שעברו בשכונות בית שמש – בעיקר בריכוזים של האוכלוסייה האתיופית – ומהטנדרים בקעו שירים מסורתיים של בני העדה האתיופית. בנוסף הגיעו רקדנים מסורתיים והאמן המקומי איילו שעושה חיל ברחבי הארץ וחזר הביתה לשיר מול הקהל איתו גדל.

את השיירות ליוו סגרה”ע מר משה שטרית וחבר מועצת העיר מטעם הליכוד מר אסצ’לאו מולה נציג העדה האתיופית בליכוד, וחבר המועצה היחיד בבית שמש שהוא בן העדה האתיופית.

תגובות:

משה שטרית מ”מ וסגרה”ע:

הבאנו את החג לאלפים, ועל כך גאוותי. אני רוצה להודות לכל מי שעזר לקחת חלק באירוע החשוב הזה: יו”ר סיעת הליכוד והממונה על הרשות לביטחון קהילתי חבר המועצה שלום אדרי, ממונה קליטה חבר המועצה אסצ’לאו מולה וכמובן לראש העיר ד”ר עליזה בלוך על התמיכה והסיוע.

תודה לרשת המרכזים הקהילתיים, מחלקת הקליטה, אגף אירועים וספורט, אגף שפ”ע, אגף ביטחון, הרשות לביטחון קהילתי, מחלקת הצעירים וכמובן למחלקת שח”ק האמונה על הסיוע והתמיכה לקהילה האתיופית בעיר.

תודה לכל השותפים ומי ייתן ומהות החג ובהם אהבת ישראל ואחדות ישראל ישררו בנו לעולמים.

אסצ’לאו מולה ממונה תיק קליטה:

ההופעה שנערכה אתמול לכבוד חג הסיגד היתה מאד מרגשת, כל הכבוד למי שלקח במלאכה כה משמעותית עבור הציבור הישראלי בכלל, ולביתא ישראל בפרט.

בעז”ה בשנה הבא נחגוג בשגרה הרגילה שאנו מכירים, ושהקורונה תעוף מעלינו ונחזור לשגרה שהכרנו לפני הקורונה.

בהזדמנות זו אנו רוצים להודות על התמיכה ושיתוף הפעולה:

לראש העיר ד”ר עליזה בלוך ועיריית בית שמש

למשה שטרית מ”מ וסגן ראש העיר

יו”ר סיעת הליכוד ממונה על הרשות לביטחון  קהילתי

לאסצ’לאו מולה ממונה תיק קליטה

לאגף האירועים והספורט בראשם איציק קניזו

לעדי מלכה ולצוותה ממרכז זינמן

לאיציק ולאנשי הצוות ממתנ”ס מאירהוף

לד”ר סמי בן עדי ממחלקת קליטה

למימון בן חמו ממתנ”ס פסגות השבעה ולצוותו

למחלקת שח”ק לגשאו

לשייקה ולמחלקת מרכז צעירים

לכל אחד שלקח חלק באירוע המופלא הזה מחילה אם שכחנו 🙂

סופ”ש שקט ורק בריאות.

השאר תגובה

כתבות אחרונות