הרב אברהם קאפ – המלאך בלבן

2:00 בלילה, הפלאפון של הרב אברהם קאפ מצלצל: בעלי חולה קורונה והוא זקוק בדחיפות למחולל חמצן; תוך דקות ספורות הוא הגיע לביתו – מלאך בלבן עטוף בחליפת קורונה – ונתן לחולה את המכשיר.

בשבוע שעבר הגיעו עוד 40 מחוללי חמצן לארגון עזרת אחים בשווי של 18,000 דולר, ובסה”כ יש לארגון נכון להיום כ-100 מחוללי חמצן, וכולם עבור תושבי בית שמש. שאלתי את אבריימי מדוע רק לתושבי בית שמש? אם יש חולה בראשון לציון שזקוק למכשיר למה לא תתן לו? יש לך הרבה מכשירים. ענה לי הרב קאפ, יש לנו 100 מכשירים ולצערי זה עדיין לא מספיק.

הלילה הייתי לידו לצורך איזשהי כתבה, ובשעה 2:00 בלילה לפתע הטלפון מצלצל, על הקו מדברת אשה: שלום בעלי חולה קורונה והוא זקוק למחולל חמצן בדחיפות. הפסקנו את הצילומים ומיד הרב אברהם קאפ לבש את חליפת הקורונה ועם אחד המתנדבים נסע לביתו של אותו חולה והביא לו את המכשיר.

הרב קאפ מראה לי שני מכשירי מחוללי חמצן ואומר לי: זה מה שנשאר, עכשיו אתה מבין מדוע אני לא משאיל את המכשיר לתושבים מחוץ לבית שמש? כי אחרת לא ישארו לי מכשירים עבור תושבי בית שמש, מטרת הארגון הוא לסייע לתושבי העיר הזו בלבד שצורכיהם מרובים.

אשרינו שיש לנו איש חסד כזה בבית שמש שדואג לתושבי בעיר במשך כל שעות היממה. צדיק אמיתי ברמ”ח איבריו.

השאר תגובה

כתבות אחרונות