הוגשה עתירה לבית המשפט המחוזי לביטול השמות הציוניים בנווה שמיר

חלק מתושביה החרדים של שכונת נווה שמיר הגישו עתירה לבית המשפט המחוזי על מנת שיבטל את ההחלטה לשינוי שמות בשכונת נווה שמיר, בית המשפט נענה לעתירה וקבע שהעירייה תגיש כתב תשובה עד ה-5 באפריל 2021.

לפני שנלאה אתכם בנבכי העתירה נאמר שעצם העתירה לבית המשפט מצד תושביה החרדיים של נווה שמיר מבשר על בואה של הסנונית הראשונה לשכונה המבשרת על הבאות ואומרת ששקט לא יהיה כאן. למגיש העתירה יש ניסיון רב במלחמות קודש, ומאחריו יש חיפוי של צבא שלם מסודר ומאורגן עם היררכיות ותפקידים ברורים ומוגדרים לכל אחד ואחד.

בכדי לסבר את אוזניכם נאמר שמדובר באותה סביבה בה פרח “אספקלריא” למי שזוכר, מדובר באנשים עם להט בעיניים וסכין בין השיניים כולם אחוזי עטים ומלומדי מלחמה, המלחמות לעולם אינן מתישות אותם, אלא רק מדרבנות ומחשלות אותם למלחמה הבאה, ומסופקני האם לתושביה החילוניים בשכונה העתידית יהיו מספיק כוחות ומספיק סבלנות ונחישות לעמוד מולם. כפי שכבר אמרנו שקט לא יהיה כאן.

חבר מועצת העיר חיים זמורה מאגד את הזוכים החרדיים בנוה שמיר

ובכן בחודש ספטמבר 2020 התקבלה החלטה במליאת העירייה על שינוי שמות הרחובות בשכונת נוה שמיר, משמות חודשים עבריים לשמות ציוניים, ובכך לשוות לשכונה אופי ציוני. היוזמה היתה של מ”מ וסגן ראש העיר מר משה שטרית.

לכאורה מדובר בעניין שולי וסימלי בלבד אך הסמנטיקה כאן חשובה, חשובה מאד. עד כדי כך חשובה שהעיתונות הארצית עסקה בכך יתר על המידה (שלא בצדק לעניות דעתי) ואף התקיים על כך דיון בכנסת, ממנה בחרה העירייה להיעדר.

לשינוי השמות אמנם לא היו מתנגדים במליאה אך בקרב המפלגות החרדיות  שהצביעו בעד שינוי השמות הדבר לא התקבל בשיוויון נפש ולכן הם נזקקו להגיע לפשרה עם ראש העיר, כך לפי דברי דובר העירייה רועי לחמנוביץ’, ולפי הצעת הפשרה יקראו לשמות הרחובות קליין במקום רועי קליין וסנש במקום חנה סנש. אגב ראש העיר עליזה בלוך מכחישה מכל וכל כי התקיימה פשרה.

שמותיה החדשים של הרחובות בשכונת נוה שמיר

חברי מועצת העיר מדגל התורה נשמעו לרבותיהם שאמרו להם לא לתמוך בהחלפת השמות, אך מאחר והם לא רצו להצביע נגד ובכך לערער את היחסים עם ראש העיר, הם החליטו להיעדר מההצבעה.

חברי סיעת הליכוד ובראשם יו”ר הליכוד שלום אדרי לא ראו את ההיעדרות בעין פה, חמוה”ע אדרי תמה מדוע כשאנו מתבקשים לתת שמות לשכונות שלכם כשמות האמוראים אנחנו מצביעים בעד, ואילו כשאנחנו מבקשים מכם לשנות את שמות הרחובות לשמות ציוניים אתם מתנגדים?

גם ראש העיר ראתה זאת בחומרה ואמרה כי יהיה לכך מחיר. אך בעוד חברי מועצת העיר של דגל התורה נעדרו מההצבעה, פעיליה של התנועה הכינו כבר את טיוטת העתירה וכיום כאמור היא ערוכה והוגשה לבית המשפט.

בית המשפט קבע כי עד לתאריך ה-5 באפריל 2021 על העירייה להגיש כתב תשובה, ואף נקבע מועד לדיון בתאריך ה-19 באפריל 2021 בשעה 10:30.

נביא בפניכם את הדברים העיקריים המופיעים בעתירה. העותרים מצאו מספר פגמים בהליך שינוי השמות.

מחובת העירייה לפרסם את שמות הרחובות כך שיוכלו להגיש התנגדויות והיא אכן פירסמה, אך לאחר הסכם הפשרה השמות שונו, ואת השינויים העירייה לא פירסמה ובכך מנעה מהתושבים להגיש התנגדויות.

מלבד זאת החוק מחייב לשנות את שמות הרחובות רק אם “יש צורך בכך”, ואילו כאן מלבד הסמנטיקה, אין שום צורך.

עוד נכתב בעתירה כי ההחלטה על שינוי השמות יכול להתבצע על פי החוק רק בחודש אוקטובר ולא באוגוסט, וכי על העירייה להתייעץ עם בני משפחת המונצחים, אך העירייה קיימה התייעצות כזאת רק עם שלש משפחות.

היועץ המשפטי של העירייה מיקי גאסטווירט דוחה מכל וכל את הטענות שהזכרנו לעיל וטוען שהכל נעשה כדת וכדין, וכל שנותר לנו הוא להמתין למוצא פיה של השופטת שירלי רנר.

השאר תגובה

כתבות אחרונות

צביון העיר בית שמש

כיצד תקרא ותשווק השכונה החדשה הסמוכה לרמת אברהם? רמתיים, או רמת אברהם? | גדולי רבני