בר(דק) אילן

לפני שנתיים תושביה החרדים של שכונת בר אילן שמנו כ-200 משפחות יצאו להפגנה כנגד ראש העיר עליזה בלוך על כך שאין גנים ובית כנסת בבר אילן, ואז מארגני המחאה הגיעו להבנות חתומות עם ראש העיר עליזה בלוך שבמסגרתם תושבי השכונה יקבלו הקצאה עבור הגנים בבר אילן והסעות חינם, ובנוסף תינתן הקצאה לבית כנסת בשכונת בר אילן.

בפועל ישנם כיום גנים לתושבי השכונה בקרייה החרדית אך ללא הסעות, כמו כן לא ניתנה הקצאה בבר אילן לבית כנסת. חבר מועצת העיר הרב חיים זמורה טוען שיש לסיעתו הסכם חתום עם ראש העיר שבמקום שיש רוב חרדי יהיה אפשר לבנות בית כנסת, מנגד חמה”ע שלום אדרי טוען שהוא לא מכיר הסכם כזה.

בדקנו ואכן ראינו בסעיף 17 שאומר העירייה תפעל להקצאת גני ילדים ומוסדות חינוך ודת לכלל התושבים בסמוך למקום מגוריהם.

אך זאת הבעיה העיקרית בהסכמים מהסוג הזה, כשכותבים “בסמוך למקום מגוריהם” ולא מציינים כמה מטרים, ניתן לומר כי גם השכונה הסמוכה לבר אילן – נחלה ומנוחה נקראת “בסמוך למקום מגוריהם”.

ישעיה ברומברג – יו"ר ומייסד תנועת שקופית

תושבי השכונה התפללו בתוך דירה שכורה קטנה, וכשעברו הגנים לקרייה החרדית בית הכנסת עבר למקום בו היו הגנים, עיריית בית שמש הגישה בקשה לפנות את המתפללים מהדירה השכורה, תושבי השכונה הוציאו אישור לשימוש חורג מועדת תכנון ובנייה, וסיעת הליכוד הגישה ערעור לבטל את האישור ולדון בו בועדה העליונה.

ראש העיר עליזה בלוך שהיא יו”ר הועדה לא כינסה את הועדה שתדון בשימוש החורג בבר אילן ולכן עד עצם היום הזה לא ניתן לתושבי בר אילן אישור לשימוש חורג. תנועת שקופית בראשותו של ישעיה ברומברג פנתה לראש העיר על מנת שתכנס את הועדה בטרם בית המשפט יורה לה לכנס את הועדה, ואמש אכן היא כינסה את הועדה, אך לאחר שראתה שאין לה רוב היא החליטה לא לכנס את הועדה העליונה.

האם לזה קוראים פוליטיקה חדשה?

השאר תגובה

כתבות אחרונות