בית שמש לאן פרק 3 – איך מתכננים צמתים בבית שמש

בפרק הזה נעסוק בהחלטות המתקבלות בבית שמש על בניית כיכר או צומת. והאם תוכניות עיריית בית שמש ותוכניות משרד השיכון והבינוי מסונכרנות?

לפני מספר שנים הוחלט בעירייה וכך גם מעידות מפות העירייה על בניית כיכר בצומת אליהו הנביא-דבורה הנביאה דרום, בשכונת ג’2. אלא שבפועל סללו את הכביש לפני חצי שנה, ללא כיכר.

אני מכיר את הראש שלכם. בטח אתם אומרים בנו כביש זמני, ובאמת מתכוננים ביום מן הימים לבנות כיכר, אתם יודעים מה? זרמתי איתכם. יש לי רק שאלה אחת! ככה בונים כביש זמני? הרי כביש אליהו הנביא הוא הכביש המושקע והיפה ביותר בכל בית שמש. בנו מדרכות מושקעות עם עצים, הקימו גדרות, רמפות בכבישים, עמודי תאורה מהיפים ביותר בעיר ואפילו תמרורים להולכי רגל דבר שלא קיים בבית שמש. אז מדוע משקיעים במשהו שהוא זמני?

הילה מועלם

השבוע החליטו לבנות צומת

לאחר ההשקעה הרבה הבינו שישנה בעיה, האוטובוסים והמכוניות לא יכולות לעבור מרמה ג’2 לרמה א’!!! (כנראה המתכננים חשבו שתושבי רמה ג’2 נוסעים בהליקופטרים).

אז השבוע החליטו על מהלך גאוני לבנות שם צומת. זה אומר עשרות אם לא מאות אלפי שקלים מכספי ציבור שיורדים לטימיון. אז הרסו את כל הדבר היפה שבנו ועכשיו מה? בונים צומת.

הבעיה היא שגם הצומת הזו בעוד 6 חודשים ו-12 תאונות קטלניות תיעלם ותיהפך לכיכר, אז מדוע לא לקצר את התהליך, ולבנות כבר מעכשיו כיכר? גם נחסוך למדינה מאות אלפי שקלים וגם נחסוך לעצמנו כמה תאונות מיותרות.

אנו מבקשים מהעירייה בכל לשון של בקשה להיצמד לתוכנית המקורית ולבנות שם כיכר כבר מעכשיו. ולא לחכות כפי שקרה בצומת צאלים עין גדי, שהכיכר נבנתה רק אחרי אינספור תאונות. מה גם שברוב הצמתים בבית שמש קיימים כיכרות, אז דווקא בצומת כה מרכזית לא יהיה כיכר?

אז מה אנו רואים כאן? חלמאות? תאוות ביזבוז כספי ציבור? או שיד שמאל של משרד השיכון לא מכירה את תוכניות יד ימין של העירייה? חיכינו זמן רב לתגובת אגף תיכנון ובנייה של העירייה שעד עתה בוששה מלבא.

אז מה היה לנו כאן? משרד שלא מתכנן אפילו מהלך אחד קדימה, מפסידים רבים שהם תושבי העיר, ומרוויח אחד, ‘הקבלן’.

תודה לידידנו נתן רובינשטיין על העזרה בכתבה.

תגובות:

מחזיק תיק הבינוי והשיכון הרב שמעון גולדברג:

במסגרת אישור התב”ע אכן תוכנן במקום כיכר, בעת ביצוע הכיכר התגלה במקום מערכת קבורה כך שלא התאפשר לבצע במקום כיכר עם רוחב דרך של 2 נתיבים כפי התכנון המקורי ולכן בסופו של דבר לא בוצע הכיכר, ובכדי לא לעכב את פתיחת הכביש בוצע הכביש ללא אפשרות יציאה מג2 לרמה א’.
לאחר פניות תושבים לבקשתנו החברה המנהלת ערכה בדיקה למציאת פתרון ליציאה לכיון רמה א’ משכונת ג’2, לאחר בחינת מספר חלופות ואישור החלופה הנבחרת יצאו לביצוע.

עד כאן לשון התגובה.

אנו נבצע מדידות לראות שאכן לא ניתן לבנות שם כיכר.

תודה לחבר מועצת העיר הרב אברהם פרנקל שהגיע איתנו לשטח.

כתבות אחרונות

צביון העיר בית שמש

כיצד תקרא ותשווק השכונה החדשה הסמוכה לרמת אברהם? רמתיים, או רמת אברהם? | גדולי רבני